Advertentie extensies zijn stukjes extra informatie over je website die vaak onder een advertentie in Google Ads staan. Volgens Google verhogen extensies de kans op een klik met een paar procent.
Advertentie extensies
Soorten advertentie extensies
Sitelink extensies
Sitelink extensies zijn links onder de advertentie die verwijzen naar andere pagina’s op de website dan de advertentie zelf. Het voordeel van sitelink extensies is dat men een andere pagina interessanter vindt dan de pagina waar de advertentie naar linkt. Op deze manier is de kans groter dat er op je advertentie geklikt wordt. Hieronder zie je een voorbeeld van een sitelink extensie. NB: Google verandert voortdurend het design van de zoekresultatenpagina en de advertentie(extensie)s. Het kan dus zijn dat als jij het opzoekt, je een ander design ziet.

Oproepextensies
De oproep extensie ziet er op desktop uit als een telefoonnummer en op mobiel als een belknop. Hiermee kunnen mensen je in één keer bellen, zonder dat ze eerst naar je website hoeven. Je kunt in je overzicht in Google Ads zien hoe vaak er op de oproepknop is geklikt, dus hoeveel mensen je hebben gebeld door de advertentie. Voorbeeld van een oproepexensie:

Highlight extensies
Highlight extensies zijn extensies waarbij je een aantal aspecten van je product benadrukt. Deze komen onder de tekst van de advertentie te staan. Voorbeelden van een highlight extensie zijn: Lage prijs garantie, Gratis retourneren, 10 jaar garantie, Marktleider.

Extensies voor website informatie
Met website informatie extensies vertel je meer over wat er op jouw website te zien is. Heb je een reisbureau en gaat je advertentie over vakanties naar Spanje? Dan kun je als website informatie erbij zetten: Bestemmingen: Madrid, Barcelona, Malaga. Of: Bestemmingen: Spanje, Portugal, Italië, Griekenland.

Het verschil tussen highlight extensies en website informatie extensies is dat bij highlight extensies er losse zinsdelen staan die informatie over de producten en services geven. Bij website informatie extensies schrijf je een kop met daaronder een stuk of vier waarden. Voor Fellowfish zou een highlight extensie ‘Persoonlijk contact’ kunnen zijn, terwijl de website informatie ‘Services: SEO, SEA, website maken, social media advertenties’ kunnen zijn.
Locatie extensies
Heb je een fysieke winkel? Dan is het handig om een locatie extensie toe te voegen aan je website. Als gebruikers de advertentie bekijken via een mobiele telefoon, kunnen ze op de locatie klikken en wordt meteen de Google Maps app geopend. Als je een fysieke winkel hebt, is het ook handig om een oproep knop en een sitelink naar de pagina met bedrijfsgegevens toe te voegen aan je advertentie.

Locatie extensies voor partners
Met de locatie-extensie voor partners kun jij aangeven welke winkels jouw product verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld intellen als je zelf geen fysieke winkel hebt. Deze extensie toont aan de gebruiker de dichtstbijzijnde winkel met jouw producten.

Prijsextensies
Als je de prijzen van je producten of services op je website vertoont, kun je ze ook in een prijsextensie weergeven. Als je producten of services goedkoop zijn krijg je hiermee wellicht meer klikken, en als ze wat duurder zijn zorg je ervoor dat mensen die alleen op zoek zijn naar hele goedkope producten niet op je advertentie klikken. Hierdoor geef je geen geld uit aan mensen die toch niets willen kopen.

App extensies
Als je een app hebt kun je met een app extensie meer downloads voor je app krijgen. Deze extensies werken voor alle Android en iOS apparaten, ook voor tablets. Dit komt er als volgt uit te zien:

Promotie extensies
Maak je gebruik van een promotie op je website? Dan kun je deze ook weergeven als advertentie extensie.

Automatische extensies
Automatische extensies zijn extensies die je niet zelf kunt instellen. Een voorbeeld zijn verkopersbeoordelingen. Als er reviews zijn ingediend met Google Mijn Bedrijf kan het zijn dat die reviews onder de advertentie worden weergegeven. Dit gebeurt alleen als er meer dan 100 unieke reviews zijn en als de gemiddelde score hoger is dan 3,5.

Worden alle extensies die ik instel altijd vertoond?
Het antwoord op deze vraag is: Nee. Google bekijkt per zoekopdracht welke extensie(s) er het best bij passen en waarbij de kans het grootst is dat er op een extensie of de advertentie zelf geklikt wordt. Ook heeft de positie van de advertentie invloed op of de extensies worden weergegeven. Advertenties op een hogere positie hebben meer kans dat er een extensie wordt weergegeven dan advertenties op een lagere positie.
Kosten de extensies extra?
Ook op deze vraag is het antwoord: Nee. Je betaalt niet als je advertentie met extensies wordt weergegeven maar er wordt niet op geklikt. Ook als iemand alleen op Meer weergeven klikt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Je hoeft pas te betalen als iemand op je advertentie klikt. Je betaalt het normale tarief voor een advertentie als er een extensie bij gebruikt wordt. Dus of iemand nou op de advertentiekop zelf of op een extensie klikt, je betaalt hetzelfde. Een uitzondering hierop zijn de automatische review extensies. Als iemand daarop klikt, hoef je niets te betalen.
Hoe zie je of er op de extensies geklikt wordt?
Ga naar Advertenties en extensies –> Extensies. Klik dan op één van de extensies en je kunt zien hoe vaak ze worden weergegeven en hoe vaak er op een advertentie is geklikt toen de extensies werden weergegeven.



Als je conversies bijhoudt kun je deze ook zien in dit overzicht.